Een slimme meid is goed voorbereid!

Gecategoriseerd als Blogs

Goede voorbereiding is het halve werk.
Ben jij van plan om de komende week Ein-De-Luk eens die “nare, lang uitgestelde klus” te gaan ondernemen?
Ga je nu echt de rit naar de Hogestraat 27 maken om een badpak of bikini uit te zoeken, want de Center Parks vakantie staat voor de deur en je moet wel, of een andere reden waardoor je er nu echt niet meer onderuit kan?
Het is het grote ‘genot’ dat je zomer doet inluiden; het uitzoeken van het kleine stukje stof om je edele delen te bedekken, terwijl je voor een vreemde Bh-mevrouw een rondje draait in een veel te klein pashokje en zij aan alle bandjes zit te sjorren en zeer klaarblijkelijk een oordeel velt over je veel te snel gegroeide gezelligheidsvetkwabje van de winter. Genieten, toch??

Laten we beginnen met benoemen dat we er bij Blossom alles aan doen om die ervaring eens even om te buigen en dat we er alles aan doen om je weer happy de deur uit te laten wandelen!
Maar wat ook helpt is zelf wat voorzorgsmaatregelen nemen die bepaalde ongemakken of onzekerheden al weg kunnen nemen.
Ik heb het niet over een crashdieet, zonnebankkuur, liposuctie of andere toestanden die ons helemaal niet per se gezond of happy maken.
Ik heb het over kleine dingetjes die het paskamerleed iets kúnnen verzachten.

Het bikini-Pas-Stappenplan:
1; hebben je benen nog de kleur van een fles biologisch, linksgedraaide verse ongepasteuriseerde koemelk, en, veel belangrijker: vind JIJ dat onprettig?? Voel je je net even iets lekkerder in je melkflessenvelletje met een semi chocolademelkkleurtje?
Laten we voorop stellen dat we ooit toch een keer af moeten van die gekke opvatting dat een bruine kleur mooier is, maar feit is wel dat een beetje bruine huid ons toch vaak positiever over onszelf doet denken.
Een zonnebankkuurtje anno 2023 is echt uit den boze, maar een druppel zelfbruiner, of bodymelk met een kleurtje doet vaak al wonderen. Even een paar x smeren en dat hele witte is er vaak wel af. Vergeet dan ook niet het stappenplan dáár voorafgaand (scrubben, crémen). Daarmee zorg je goed voor jezelf en dat alleen al geeft een goed gevoel!
2; Zorg ervoor dat je een goede slip draagt op je Pasdag. Dus wil je een bikini passen, draag dan niet je katoenen bridget Jones anticonceptieslip met lange pijpen, dat geeft geen goed beeld van de bikini.
Je gaat de slip helemaal onder je bikinislip proppen (want ja, passen doen we écht met je eigen slip er onder) waardoor je verfrommelde stofrolletjes krijgt op de verkeerde plekken. Dat. Wil. Niemand!
3; Draag makkelijke kleding. De lente doet nog steeds niet z’n intrede dus we moeten ons ontdoen van veel te veel kleding. Dus maak het jezelf gemakkelijk.
4; Zeg eerst eens een paar keer tegen je spiegelbeeld; Je bent mooi, je bent prachtig, “because you’re worth it ” Enzovoort. Dan zeg ik het daarna wel bij mij in de paskamer.
Want dat is zo. Je bént het waard. Waard om een mooie bikini of badpak te dragen. Waard om je daar lekker in te voelen. Waard om rond te lopen alsof je her majesty herself bent. Waard om gezien te worden. Waard om een goede fitting, goed advies en goede bikini of badpak te dragen!

Vergeet vooral niet, al die bovenstaande stappen doe je voor jezelf. Absoluut niet voor mij of 1 van de andere dames!
Denk niet dat ik er met een vergrootglas bij ga staan om te checken of jij je bikinilijn wel geschoren hebt of met de kleurenwaaier naast je been checken of je wel de juiste kleur zelfbruiner op hebt gesmeerd!
Ik let alleen op of je gaat stralen in de juiste badmode, of de kleur bij je huid past en of het model het beste in je naar boven haalt. Die stappen hierboven zóuden daarbij kunnen helpen!
Want uiteindelijk vínd je die perfecte bikini. En wanneer je het draagt, realiseer je je dat het niet gaat om hoeveel huid je laat zien, maar om hoe zelfverzekerd je je voelt. Het gaat niet om het hebben van het “perfecte” lichaam, maar om het houden van het lichaam dat je hebt en het waarderen van alle dingen die het kan doen.

En nu als de wiedeweerga die douche in, scrubben, scheren, smeren.. Als je wilt. En anders niet. Kijk maar effe.
Maar dan zie ik je deze week in de paskamer met jóuw perfecte bikini!