Bikini body-positief

Gecategoriseerd als Blogs

Ze heet Evy. Ze is mijn vriendin. Met een zoetgevooisde stem en de immer liefelijke Vlaamse tongval, vertelt ze me dat het bijna voorbij is. Dat ik het goed doe. Dat ze trots op me is, maar ook dat ik niet moet opgeven.
Maar niet altijd vind ik haar tof. Soms vervloek ik die zachte woorden. Dan is ze mijn vijand. En ren ik weg, zo hard ik kan. Maar juist dán is ze nog trotser.
Keep your friends close, but your enemies closer geldt in deze absoluut.

Voor wie nog wat uitleg nodig heeft, ik heb het over de hardloop app ‘hardlopen met Evy’. Een hardloop app waarbij deze Vlaamse dame je door je eerste hardloopmomentjes loodst.
Tja, er moet wat gebeuren hier. Ik voel me niet fit!
En er is geen sport die ik met echt heel veel plezier wekelijks doe, maar hardlopen heeft mij jaren geleden wel als enige ‘sport’ het gevoel van trots gegeven. Toen ik werkte naar 6,5 km aan een stuk en dat doel behaalde, voelde ik me zo goed!
Achteraf dan hé. Die runners high waar mensen over praten, die ken ik niet. Nee, ik loop hard voor het fijne gevoel er na, én om mijn lichaam weer wat fitter te krijgen!

Bij Blossom willen we je op laten bloeien. Zelfverzekerdheid meegeven als je in de spiegel kijkt, of aan de rand van het zwembad met je gin tonicje hangt. In welke staat van je leven je ook bent. Je lichaam omarmen, ongeacht vorm of maat.
En we willen bovenal benadrukken dat er geen ‘perfect’ lichaam is en dat elk lichaam mooi is op zijn eigen manier.

Dat gezegd hebbende… het lukt mij óók niet om altijd zo naar mijn spiegelbeeld te kijken!
Maar waar we voor moeten oppassen is dat bodypositivity verkeerd gelezen wordt. De definitie is niet ‘je neerleggen bij een ongezond lichaam en levenspatroon’.
Ik denk dat het belangrijk is om gezond te willen leven en keuzes maken vanuit een verlangen naar gezondheid en welzijn, niet vanuit de druk om te voldoen aan normen van schoonheid.
En daarom ben ik begonnen met hardlopen. En het stomme is, na 1 x gaan voel ik me zo 5 kilo lichter. It’s all-in the mind, mensen! Ik voel me onoverwinnelijk, iedere keer een beetje meer als ik weer geweest ben. Het gevoel na jaren weer eens echt goed voor mijn lichaam te zorgen, maakt dat ik me zelfverzekerd voel en straal!

Het is zo’n inkoppertje, maar toch zo waar; als je lekker in je vel zit, straal je dit uit! En dat maakt je zoveel mooier dan maatje 36, strakke buikspieren of een gelifte bibs.
Iedereen heeft het recht om zich zelfverzekerd te voelen en er fantastisch uit te zien.
‘Grote maten lingerie’, die kennen we bij Blossom niet!
Als jij badkleding draagt die comfortabel zit, dat je flatteert en het beste van al je vrouwelijke vormen benadrukt, dan loop je als Pamela Anderson over het strand. Alleen nog zo’n rood reddingsboei onder je arm, en je rent zo de zee in! Ga ik wel met je mee om ‘tududududu’ (de begintune van Baywatch, red.) te zingen.

Every body is a bikini body! Of badpakbody. Maar alleen als je dat zélf fijner vindt.

-X- Eve